Zalmfilet uit de oven
- alle
- recepten
Ingrediënten (2 personen):
– 300g zalmfilet
– 320g krielaardappelen
-20 kerstomaten
-6 jonger wortelen
-1/2 citroen
-2 eetlepels olijfolie
-3 takjes tijm
-peper, zout
-gedroogde oregano
Bereiding:
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Was de groenten.
-Schil de wortelen en verwijder het lof (indien je dit wenst).
-Snijd de krielaardappelen doormidden.
-Bedek een bakplaat met bakpapier en schik de vis, de groenten en de aardappelen erop.
-Verdeel de olijfolie over de vis, de groenten en de aardappelen en breng op smaak met peper en zout.
-Sprenkel een beetje citroensap over de zalm en versnijd de citroen vervolgens in schijfjes als extra smaakmaker voor op de zalm.
-Was de tijm en verdeel enkele blaadjes over de aardappelen.
-De overige takjes tijm leg je op de zalmfilets.
-Gaar het geheel gedurende 20 minuten in de oven.