ingrediënten (2p):

– 2 volkoren pistolets

– 140 g gemengde sla

– 10 kerstomaten

– 1 komkommer

– 1 lente ui

– 4 eetlepels granaatappelpitjes

– 6 sneden filet de saxe

– 150g = 1 vlootje zachte geitenkaas

voor de dressing:

– 2 eetlepels lijnzaadolie

– 2 eetlepels witte wijnazijn

– 1 eetlepel mosterd

– 1 eetlepel vloeibare honing

– zwarte peper naar smaak

bereiding:

– Verwarm de oven voor op 200 °C.

– Spoel de groenten.

– Snijd de komkommer in fijne blokjes en de tomaatjes in 4.

– Meng de slamix met de komkommer, de tomaatjes en voeg er de granaatappelpitjes aan toe.

– Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen en verdeel over de salademix.

– Snijd de lente ui in fijne ringen en verdeel over de salade.

– Verpak een hoopje (1 kleine eetlepel) geitenkaas in een snede filet de saxe en herhaal dit voor alle 6 de sneden.

– Plaats de gemaakte pakjes geitenkaas in een ovenschaal en laat deze gedurende ± 5 minuten garen in de oven zodat de kaas een beetje smelt en lauw wordt.

– Doe de salade in 2 diepe borden en verdeel de lauwe pakjes over de salade.

– Serveer de salade met een volkoren pistolet.

Vragen rond dit bericht?

Of wilt u meer weten?

Contacteer me