Appel-kaneel mugcake
- alle
- recepten
Een warm ontbijt op basis van havermout, appel en kaneel. Ideaal voor zij die ’s morgens weinig tijd hebben.
Tip: Doe de bereiding de avond voordien en plaats ’s morgens het beslag in de microgolf. Slechts 2 minuten werk om een voedzaam ontbijt op tafel te toveren.
Ingrediënten voor 2 personen:
1 banaan
8 eetlepels havermout (80g)
2 eieren, vers
kaneelpoeder naar smaak
snuifje zout
1 appel
1 eetlepel margarine
2 eetlepels Griekse yoghurt
1 handje pecannoten
Bereiding:
-Prak de banaan fijn tot er geen stukjes meer zijn.
-Meng de havermout, de banaan en de eieren tot een gladde massa.
-Breng het geheel op smaak met kaneel en een snuifje zout.
-Was de appel, snijd deze in fijne blokjes en voeg de helft toe aan het havermoutmengsel.
-Verdeel de massa over 2 tassen en plaats deze gedurende 2 minuten in de microgolf.
– Verwarm de margarine op middelhoog vuur en stoof de overige appelblokjes met een beetje kaneelpoeder gedurende ± 3 minuten. (optioneel)
-Werk de cakejes af met een eetlepel Griekse yoghurt, de gestoofde appelblokjes en enkele pecannootjes.