Wok met runderreepjes
- alle
- recepten
In 1,2,3 een voedzaam gerecht op tafel toveren? Dat kan! In slechts 20 minuten maak je een heerlijk wokgerecht met runderreepjes, geschikt voor het hele gezin.
Ingrediënten (2 personen):
– 2 eetlepels wok olie/olijfolie
– 1 teentje knoflook
– 250-300g runderreepjes, natuur
– 500g Chinese groenten roerbakmix (bv. Jumbo)
– 200g volkoren wok noedels, gekookt
– 3 eetlepels tamari of soja saus
– 1 eetlepel limoensap
– 2 cm verse gember, fijn geraspt
– witte peper
– 1 lente ui
Bereiding:
– Verhit de olie op middelhoog vuur in een wok pan.
– Pers het teentje knoflook bij de olie.
– Bak de runderreepjes gedurende 5 minuten.
– Voeg de groenten toe en laat gedurende 5 minuten meebakken.
– Breng het gerecht op smaak met de verse gember, de tamari, het limoensap en de witte peper.
– Voeg de volkoren noedels toe en roer rustig los.
– Laat het geheel gedurende 5 minuten sudderen.
– Serveer het gerecht en werk af met fijngesneden lente ui.