Ingrediënten (4 grote eters):

– 200g volkoren spirelli pasta

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui

– 2 teentjes look

– 500g rundsgehakt, onbewerkt

– 1 paprika

– 1 courgette

– +- 12 champignons (250g)

– +- 20 kerstomaten (250g)

– 4 koffielepels tomatenpuree (+- 1 potje)

– 700 ml passata met basilicum

– peper

– zout

– gedroogde oregano, tijm en rozemarijn

– 4 handjes gemalen light kaas

Bereiding:

– Breng water aan de kook en kook de pasta beetgaar zoals aangegeven op de verpakking. Zet vervolgens op zij.

– Was de groenten en snijd ze in fijne blokjes (naar wens).

– Verwarm de oven voor, op grill-stand, op 180°C.

– Verhit de olijfolie in een grote (wok)pan op matig vuur.

– Versnipper de ui, pers de knoflook en voeg beiden toe aan de olie.

– Wanneer de ui en look glazig zijn, mag het gehakt erbij. Roer dit goed tot het vlees gebakken is en er geen grote stukken meer zijn.

– Voeg vervolgens de courgette toe, gevolgd door de paprika en de champignons.

– Laat het geheel gedurende 5 minuten sudderen.

– Voeg de tomatenpuree toe.

– Breng op smaak met peper, zout en de gedroogde kruiden naar wens.

– Voeg de passata toe en laat het geheel voor 5 minuten inkoken.

– Roer de gekookte spirelli onder de groentesaus.

– Schik het pastagerecht in een ovenschaal en verdeel 4 handjes gemalen kaas over de schotel.

– Plaats de schotel gedurende 15 minuten onder de grill tot de kaas licht begint te kleuren.

 

 

Vragen rond dit bericht?

Of wilt u meer weten?

Contacteer me