Ingrediënten:

– 1 grote nectarine

– 2 eetlepels citroensap

– 20g + 75g vloeibare margarine

– 20g + 90g Stevia

– 150g (volkoren) tarwemeel

– 5g bakpoeder

– 1 eetlepel vanille extract

– 3 eieren

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 170°C.

– Was de nectarine en snijd deze in fijne schijfjes.

– Verwarm 20g margarine met 20g stevia en 1 eetlepel citroensap in een steelpannetje.

– Vet een cake vorm in met margarine en bekleed de bodem met een vel bakpapier.

– Giet 3/4 van het warme mengsel in de vorm, op het bakvel.

– Schik de schijfjes nectarine op de bereiding en verdeel het overige van het mengsel over de nectarine.

– Meng het meel, het bakpoeder en de stevia in een grote kom.

– Voeg er een eetlepel citroensap, een eetlepel vanille extract en een snuifje zout aan toe.

– Scheid het eiwit van het eigeel en voeg de dooiers toe aan het mengsel.

– Klop het eiwit op en spatel dit vervolgens onder het mengsel.

– Verdeel het beslag over de nectarines in de cake vorm.

– Plaats de cake in de oven voor 55 minuten op 170°C.

– Laat de cake gedurende enkele minuten afkoelen en haal hem vervolgens uit de vorm. De onderkant van de cake wordt de bovenkant.

Vragen rond dit bericht?

Of wilt u meer weten?

Contacteer me