Couscous salade met komkommer, feta en munt
- alle
- recepten
Een frisse salade als lunch, als avondmaal op een zomerse avond of als bijgerecht bij de barbecue.
Ingrediënten (2 personen):
– 90 g volkoren couscous, ongekookt
– 200 ml water
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 komkommer
– 10 radijzen
– 1 pakje (150 g) Apetina witte kaas (te verkrijgen in de Albert Heijn, Jumbo)
– 1/2 limoen
– zwarte peper
– munt
– dille
Bereiding:
– Breng 200 ml water aan de kook.
– Verwijder het kokende water van het vuur, voeg 1 eetlepel olijfolie toe en vervolgens de couscous.
– Roer de couscous gedurende een minuut en plaats vervolgens een deksel op de pan. Laat de couscous nog 5 minuten stomen (niet op het vuur) en laat vervolgens afkoelen.
– Was de groenten en verse kruiden.
– Snijd de komkommer, de radijzen en de witte kaas in fijne plakjes.
– Meng de groenten en de witte kaas onder de couscous.
– Versnipper de munt en pluk de blaadjes dille van de takjes. Voeg beiden toe aan de couscous.
– Breng de salade op smaak met 1 eetlepel olijfolie, het sap van 1/2 limoen en zwarte peper.
