Upside down nectarine cake
- alle
- recepten
Nog op zoek naar een lekker gebak mét seizoensfruit die niet te zwaar valt? Tegen een lekker stuk cake zeg ik geen nee! Geniet samen met het gezin van deze heerlijke ‘upside down’ cake met nectarines.
Ingrediënten:
– 1 grote nectarine
– 2 eetlepels citroensap
– 20g + 75g vloeibare margarine
– 20g + 90g Stevia
– 150g (volkoren) tarwemeel
– 5g bakpoeder
– 1 eetlepel vanille extract
– 3 eieren
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 170°C.
– Was de nectarine en snijd deze in fijne schijfjes.
– Verwarm 20g margarine met 20g stevia en 1 eetlepel citroensap in een steelpannetje.
– Vet een cake vorm in met margarine en bekleed de bodem met een vel bakpapier.
– Giet 3/4 van het warme mengsel in de vorm, op het bakvel.
– Schik de schijfjes nectarine op de bereiding en verdeel het overige van het mengsel over de nectarine.
– Meng het meel, het bakpoeder en de stevia in een grote kom.
– Voeg er een eetlepel citroensap, een eetlepel vanille extract en een snuifje zout aan toe.
– Scheid het eiwit van het eigeel en voeg de dooiers toe aan het mengsel.
– Klop het eiwit op en spatel dit vervolgens onder het mengsel.
– Verdeel het beslag over de nectarines in de cake vorm.
– Plaats de cake in de oven voor 55 minuten op 170°C.
– Laat de cake gedurende enkele minuten afkoelen en haal hem vervolgens uit de vorm. De onderkant van de cake wordt de bovenkant.