shakshuka
- alle
- recepten
Verrukkelijk vegetarisch gerecht met een paprika-groentesaus en een gepocheerd eitje, lekker om met brood in te dippen.
ingrediënten voor 2 personen:
2 volkoren pitabroodjes
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 courgette
1 rode paprika
200g tomatenblokjes
2 eieren
1/2 citroen
2 handjes verse basilicum
2 EL olijfolie
peper, zout
komijn
bereiding:
– Spoel de groenten.
– Snijd de ui in blokjes, pers de knoflook fijn en fruit beiden aan in olijfolie op middelmatig vuur.
– Snijd de courgette en paprika in blokjes en voeg toe aan de ui.
– Blus de groenten met de tomatenblokjes en voeg een scheutje water toe.
– Breng op smaak met peper, zout en komijn naar wens.
– Laat het geheel 10 minuutjes koken.
– Verwarm de oven voor op 200 °C om de pitabroodjes kort te grillen (+- 5 min aan weerszijde) OF gril ze in de broodrooster.
– Maak 2 kuiltjes in de groentemix en breek een ei in ieder kuiltje.
– Plaats een deksel op de pan en laat de eieren gedurende 3-5 minuutjes garen (naargelang eigen wens).
– Werk af met verse basilicum en een partje citroen.