tomatenspread (2p)

  • 1 bakje kerstomaten (tricolore)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 koffielepel witte wijnazijn
  • peper, zout
  • 1 handje basilicum, vers

Spoel de kerstomaten en versnijd ze in brunoise. Snijd de sjalot fijn, pers het teentje knoflook en voeg toe aan het tomatenmengsel. Breng op smaak met de witte wijnazijn, peper en zout. Spoel de basilicum en versnijd deze in fijne reepjes. Verdeel de basilicum onder het tomatenmengsel.

guacamole (2p)

  • 1 rijpe avocado
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1/2 sjalot
  • peper, zout

Prak de avocado fijn met een vork. Versnipper de sjalot en deze voeg toe aan de avocado. Breng op smaak met sap van citroen, peper en zout naar wens.

zoete aardappelspread (2p)

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 cm verse gember
  • 2 eetlepels water
  • peper, zout

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken. Schik de stukken op een met bakpapier beklede bakplaat en laat gedurende ± 20 minuten garen in de oven. Schil de gember en rasp/snijd het zeer fijn. Doe de zoete aardappel in de blender samen met de gember, het citroensap en het water. Voeg indien nodig extra water toe om de gewenste consistentie te bekomen. Breng op smaak met peper en zout.

spread van rode biet (2p)

  • 200 g rode biet, gekookt
  • 1 eetlepel water
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper, zout

Verzamel alle ingrediënten in een blender en blend tot een gladde massa.

Vragen rond dit bericht?

Of wilt u meer weten?

Contacteer me