Pasta ovenschotel
- alle
- recepten
Voor alle pasta lovers 🍝…
Een héérlijke ovenschotel die jullie zal bekoren! Vol met (verborgen) groenten en een krokant kaaskorstje, geschikt voor hele gezin. 👨👩👧👦 In 1 uur op tafel te toveren.
Ingrediënten (4 grote eters):
– 200g volkoren spirelli pasta
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui
– 2 teentjes look
– 500g rundsgehakt, onbewerkt
– 1 paprika
– 1 courgette
– +- 12 champignons (250g)
– +- 20 kerstomaten (250g)
– 4 koffielepels tomatenpuree (+- 1 potje)
– 700 ml passata met basilicum
– peper
– zout
– gedroogde oregano, tijm en rozemarijn
– 4 handjes gemalen light kaas
Bereiding:
– Breng water aan de kook en kook de pasta beetgaar zoals aangegeven op de verpakking. Zet vervolgens op zij.
– Was de groenten en snijd ze in fijne blokjes (naar wens).
– Verwarm de oven voor, op grill-stand, op 180°C.
– Verhit de olijfolie in een grote (wok)pan op matig vuur.
– Versnipper de ui, pers de knoflook en voeg beiden toe aan de olie.
– Wanneer de ui en look glazig zijn, mag het gehakt erbij. Roer dit goed tot het vlees gebakken is en er geen grote stukken meer zijn.
– Voeg vervolgens de courgette toe, gevolgd door de paprika en de champignons.
– Laat het geheel gedurende 5 minuten sudderen.
– Voeg de tomatenpuree toe.
– Breng op smaak met peper, zout en de gedroogde kruiden naar wens.
– Voeg de passata toe en laat het geheel voor 5 minuten inkoken.
– Roer de gekookte spirelli onder de groentesaus.
– Schik het pastagerecht in een ovenschaal en verdeel 4 handjes gemalen kaas over de schotel.
– Plaats de schotel gedurende 15 minuten onder de grill tot de kaas licht begint te kleuren.