Haverpannenkoeken als ontbijt
- alle
- recepten
Voor als het ’s morgens eens wat meer en uitgebreider mag… een schot in de roos!
Ingrediënten (2 personen):
– 80 g havervlokken
– 2 bananen
– 2 eieren
– 60 ml melk, halfvolle
– 2 eetlepels olijfolie
– snuifje zout
– 1 koffielepel kaneelpoeder
Om af te werken (naar keuze):
– yoghurt zonder toegevoegde suiker
– munt, vers
– bosbessen
Bereiding:
– Mix de havervlokken, banaan, eitjes en melk tot een gladde massa.
– Breng het beslag op smaak met een snuifje zout en een koffielepel kaneel.
– Verwarm een pan om middelhoog vuur.
– Verdeel een beetje olijfolie in de pan met een vel keukenpapier.
– Maak pannenkoekjes met een diameter van ± 10 cm en bak ze aan weerszijden goudbruin.
– Schik de pannenkoekjes op een bord en werk af met toppings naar keuze.