Ingrediënten (± 9à10 porties)

– 150g havermout

– 50g walnoten

– 50g paranoten

– 50g pompoenpitten

– 2 el lijnzaad

– 2 el sesamzaad

– 1 el sojasaus

– 1 eiwit

– 1,5 el olijfolie

– zwarte peper

Bereiding

– Verwarm de oven voor op 150°C.

– Bedek een bakplaat met een vel bakpapier.

– Hak de walnoten en pecannoten grof.

– Meng de havermout, walnoten, pecannoten, pompoenpitten, lijnzaad en sesamzaad in een kom.

– Meng de natte ingrediënten (sojasaus, eiwit, olijfolie) in een aparte kom en klop los tot het licht begint te schuimen.

– Meng de natte ingrediënten onder de droge ingrediënten en meng alles goed, voeg een snuif zwarte peper toe.

– Verspreid het mengsel over de bakplaat en plaats in de oven voor ±15 minuten.

– Roer de granola eens door en bak vervolgens nogmaals ±15 minuten op 150 °C.

– Haal de granola uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat.

– Eens afgekoeld, kan de granola worden bewaard in een luchtdichte pot/bokaal.

 

Vragen rond dit bericht?

Of wilt u meer weten?

Contacteer me