Hartige granola
- alle
- recepten
Knapperige topping voor op een salade, in de soep, bij de yoghurt…
Ingrediënten (± 9à10 porties)
– 150g havermout
– 50g walnoten
– 50g paranoten
– 50g pompoenpitten
– 2 el lijnzaad
– 2 el sesamzaad
– 1 el sojasaus
– 1 eiwit
– 1,5 el olijfolie
– zwarte peper
Bereiding
– Verwarm de oven voor op 150°C.
– Bedek een bakplaat met een vel bakpapier.
– Hak de walnoten en pecannoten grof.
– Meng de havermout, walnoten, pecannoten, pompoenpitten, lijnzaad en sesamzaad in een kom.
– Meng de natte ingrediënten (sojasaus, eiwit, olijfolie) in een aparte kom en klop los tot het licht begint te schuimen.
– Meng de natte ingrediënten onder de droge ingrediënten en meng alles goed, voeg een snuif zwarte peper toe.
– Verspreid het mengsel over de bakplaat en plaats in de oven voor ±15 minuten.
– Roer de granola eens door en bak vervolgens nogmaals ±15 minuten op 150 °C.
– Haal de granola uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat.
– Eens afgekoeld, kan de granola worden bewaard in een luchtdichte pot/bokaal.