ingrediënten (2 personen)

2 zoete aardappelen

2 eetlepels olijfolie

200g baconreepjes

1 rode ui

1 courgette

1 rode paprika

2 handjes light gemalen kaas (bv. Emmental light)

bereiding

– Verwarm de oven voor op 200°C.

– Bedek een ovenrooster met bakpapier.

– Snijd de zoete aardappelen in de lengte doormidden en bestrijk de 4 helften met 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout en plaats ze vervolgens in de oven voor ± 30 minuten.

– Verhit de overige eetlepel olijfolie in een hoge pan op middelhoog vuur. Voeg de baconreepjes toe en bak ze gedurende 5 minuten.

– Snijd de ui, de courgette en de paprika in blokjes. Meng de groenten vervolgens onder de baconreepjes.

– Voel na 30 minuten met een vork of prikker of de aardappelen gaar zijn. Afhankelijk van de grootte moeten ze langer of minder lang garen. Als je er gemakkelijk in kan prikken zijn ze klaar.

– Schep voorzichtig het vruchtvlees van de zoete aardappel uit de schil en voeg toe aan het groentemengsel. De schil heb je nog nodig.

– Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

– Vul nu de zoete aardappelschillen opnieuw met het zoete aardappelmengsel. Werk de zoete aardappelen af met een beetje light kaas en plaats nog ± 7 minuten onder de grill. De overige groentemengeling kan je eten als bijgerecht.

Vragen rond dit bericht?

Of wilt u meer weten?

Contacteer me