Bananenbrood
- alle
- recepten
Met dit recept loopt het altijd goed! Een stukje bananenbrood kan dienen als volwaardig ontbijt of als tussendoortje.🍌
inspiratie recept: Laura’s Bakery
ingrediënten (1 bananenbrood = ± 12 plakjes)
3 rijpe bananen (=300-350 gram)
3 eieren
1 tl vanille essence
100g amandelmeel
150g volkoren tarwemeel
2 tl bakpoeder
snufje zout
optioneel: extra banaan ter decoratie
bereiding
– Verwarm de oven voor op 180°C.
– Prak de bananen tot een papje met een vork. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.
– Voeg het amandelmeel, tarwemeel, bakpoeder en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
– Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven (of met bakpapier bekleed) cakeblik. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm.
– Indien gewenst, kun je een extra banaan over de lengte halveren en deze bovenop het beslag leggen, druk hem licht aan.
– Bak het bananenbrood in 40-45 minuten op 180°C graden gaar.