ingrediënten (1 bananenbrood = ± 12 plakjes)

3 rijpe bananen (=300-350 gram)

3 eieren

1 tl vanille essence

100g amandelmeel

150g volkoren tarwemeel

2 tl bakpoeder

snufje  zout

optioneel: extra banaan ter decoratie

bananenbrood-healthy

bereiding

– Verwarm de oven voor op 180°C.

– Prak de bananen tot een papje met een vork. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.

– Voeg het amandelmeel, tarwemeel, bakpoeder en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.

– Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven (of met bakpapier bekleed) cakeblik. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm.

– Indien gewenst, kun je een extra banaan over de lengte halveren en deze bovenop het beslag leggen, druk hem licht aan.

– Bak het bananenbrood in 40-45 minuten op 180°C graden gaar.

Vragen rond dit bericht?

Of wilt u meer weten?

Contacteer me