Dessertglaasje framboos en volkoren crumble
- alle
- recepten
Ben je nog op zoek naar een fris nagerecht die niet zwaar valt? Dan is dit kleurrijke dessertglaasje met frambozen, yoghurt en crumble het ideale dessert. Klaar in 10 minuutjes!⏰
Ingrediënten (4 personen):
– 250g frambozen, diepvries
– 6 eetlepels magere natuuryoghurt, ongesuikerd
– zeste van 1/2 citroen
– 1 koffielepel vanille aroma (vb Dr Oetker)
– Indien naar wens 1 koffielepel Stevia
– 4 mariakoekjes, volkoren (vb huis of Verkade)
– 1 handje verse frambozen
Bereiding:
– Ontdooi de diepvriesframbozen in een steelpan op laag vuur tot een compote.
– Meng de yoghurt met de citroenzeste en het vanille aroma. Indien je dit wenst, kan je deze mix zoeter maken met een koffielepel Stevia.
– Verkruimel de koekjes tot fijne crumble. Dit kan met de hand of met een keukenrobot.
– Neem een glaasje naar keuze. Doe 3 eetlepels van de frambozencompote in het glaasje, gevolgd door 3 eetlepels van het yoghurtmengsel.
– Werk het glaasje af met de crumble en enkele verse frambozen.
– Herhaal dit voor de andere glaasjes.