Ingrediënten (2 personen)

– 200 g kalkoenfilet

– 50 g gerookt spek

– 90 g volkoren (bruine of zilvervlies-) rijst (ongekookt)

– 2 eetlepels olie

– 1 rode paprika

– 4 wortelen

– 2 tomaten

– 1 handje verse peterselie (optioneel)

– peper, zout, gedroogde oregano en tijm

Andere

– 4-tal satéstokjes voor de brochettes

Bereiding

– Breng water aan de kook en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

– Was de groenten en verwijder de schil indien je dit wenst.

– Snijd de groenten fijn in blokjes maar bewaar 1/2 paprika voor de brochettes.

– Verhit een eetlepel olie op laag vuur en laat de groenten garen gedurende 10 minuten.

– Versnijd de kalkoenfilet in blokjes en de spekreepjes en overige paprika in grove stukken.

– Maak brochettes als volgt: 1 stukje paprika, 1 stukje kalkoen, 1 stukje spek, 1 stukje paprika, 1 stukje kalkoen, 1 stukje spek… (herhaal dit tot de satéstokjes vol zitten).

– Verhit een eetlepel olie in een pan en bak de brochettes tot ze goudbruin kleuren.

– Kruid de brochettes met peper en zout naar smaak.

– Kruid de ratatouille met peper, zout, gedroogde oregano en tijm naar smaak.

– Giet de rijst af en serveer met de groenten en een brochette.

– Spoel de peterselie en garneer het gerecht.

Vragen rond dit bericht?

Of wilt u meer weten?

Contacteer me