Kalkoenbrochette met ratatouille en rijst
- alle
- recepten
Dit gerecht komt bij ons meermaals op tafel in de herfstperiode! Niets beter dan de smaak van gegrilde spekjes, toch? Groente inname verzekert bij groot en klein.😉
Ingrediënten (2 personen)
– 200 g kalkoenfilet
– 50 g gerookt spek
– 90 g volkoren (bruine of zilvervlies-) rijst (ongekookt)
– 2 eetlepels olie
– 1 rode paprika
– 4 wortelen
– 2 tomaten
– 1 handje verse peterselie (optioneel)
– peper, zout, gedroogde oregano en tijm
Andere
– 4-tal satéstokjes voor de brochettes
Bereiding
– Breng water aan de kook en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
– Was de groenten en verwijder de schil indien je dit wenst.
– Snijd de groenten fijn in blokjes maar bewaar 1/2 paprika voor de brochettes.
– Verhit een eetlepel olie op laag vuur en laat de groenten garen gedurende 10 minuten.
– Versnijd de kalkoenfilet in blokjes en de spekreepjes en overige paprika in grove stukken.
– Maak brochettes als volgt: 1 stukje paprika, 1 stukje kalkoen, 1 stukje spek, 1 stukje paprika, 1 stukje kalkoen, 1 stukje spek… (herhaal dit tot de satéstokjes vol zitten).
– Verhit een eetlepel olie in een pan en bak de brochettes tot ze goudbruin kleuren.
– Kruid de brochettes met peper en zout naar smaak.
– Kruid de ratatouille met peper, zout, gedroogde oregano en tijm naar smaak.
– Giet de rijst af en serveer met de groenten en een brochette.
– Spoel de peterselie en garneer het gerecht.