Asperges op z’n Vlaams
- alle
- recepten
Ingrediënten (2 personen)
– 10à12 asperges
– 40 g platte peterselie
– 4 eitjes
– 300 g krielaardappelen
– 2 eetlepels olijfolie
– zwarte peper
– zout
Bereiding
– Breng een hoge kookpot en een steelpannetje met water aan de kook.
– Kook de eitjes gedurende 10à12 minuten in het steelpannetje.
– Schil de asperges met een dunschiller en snijd het vezelige uiteinde van de asperges.
– Spoel de krielaardappelen en kook samen met de asperges gaar in ± 15 minuten gaar.
– Spoel en snijd de bladpeterselie fijn.
– Pel de eitjes en prak ze met een vork. Voeg vervolgens de olijfolie en de fijngesneden peterselie toe.
– Breng het ei-mengsel op smaak met wat zwarte peper en zout.
– Schik de asperges op een bord, verdeel de eitjes erover. Serveer dit met de gekookte krielaardappeltjes.