Zure room dip met garnituren
- alle
- recepten
Deze dip is ideaal als veelzijdige tapas. Het is een heerlijke begeleider voor zowel knapperige groenten als krokante toast. Snel en makkelijk te maken, een ware smaakexplosie op elke borrelplank!🍸
ingrediënten (1 portie)
– 250 g ricotta
– 200 g magere zure room
– 2 el citroensap
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 3 sneden gerookte zalm
– 1 kleine rode ui, fijngesneden
– 2 el dille, vers
– 1 kl kappertjes
– zeste van 1 citroen
– peper en zout
bereiding
– Doe de ricotta en zure room in een kom.
– Voeg het citroensap, de fijngehakte knoflook en de helft van de dille toe en breng op smaak met peper en zout.
– Meng alles goed door elkaar tot een gladde massa.
– Schep het mengsel op een groot bord en spreid het gelijkmatig uit.
– Maak lichte deukjes of golven in het mengsel met de achterkant van een lepel.
– Verdeel vervolgens de toppings over het bord: de gerookte zalm, de rode ui, de kappertjes en de citroenzeste.
– Werk af met verse dille.