Aardbeienconfituur
- alle
- recepten
Een recept voor heerlijke confituur op basis van seizoensfruit, zonder toegevoegde suikers en met een plantaardig bindmiddel. Dit recept kan je eenvoudig aanpassen met het fruit naargelang het seizoen (± 3250g fruit voor 7 à 8 potten confituur).
Ingrediënten voor 7-8 potten:
– 5 bakjes aardbeien (5x480g)
– 3 bakjes frambozen (3x150g)
– 400g rabarber
– 200g Stevia
– 2 citroenen
– 6 zakjes agar agar (6x2g)
Bereiding:
– Was het fruit en de stengels rabarber en snijd deze fijn.
– Pers het sap uit de citroen en verdeel over de fruitmassa.
– Voeg de Stevia toe.
– Zet het mengsel 15 minuten op middelmatig vuur.
– Voeg de agar agar toe.
– Breng de confituur langzaam aan de kook.
– Laat de confituur gedurende 10 minuten sudderen en indikken.
– Verdeel de bereiding over de potten.
– Sluit de potten en draai ze om gedurende 10 minuten om de lucht te laten ontsnappen.
– Bewaar de potten op een donkere en koele plaats. Deze zijn ± 6 maanden houdbaar.