ingrediënten (1 portie)

– 250 g ricotta

– 200 g magere zure room

– 2 el citroensap

– 1 teentje knoflook, fijngehakt

– 3 sneden gerookte zalm

– 1 kleine rode ui, fijngesneden

– 2 el dille, vers

– 1 kl kappertjes

– zeste van 1 citroen

– peper en zout

bereiding

– Doe de ricotta en zure room in een kom.

– Voeg het citroensap, de fijngehakte knoflook en de helft van de dille toe en breng op smaak met peper en zout.

– Meng alles goed door elkaar tot een gladde massa.

– Schep het mengsel op een groot bord en spreid het gelijkmatig uit.

– Maak lichte deukjes of golven in het mengsel met de achterkant van een lepel.

– Verdeel vervolgens de toppings over het bord: de gerookte zalm, de rode ui, de kappertjes en de citroenzeste.

– Werk af met verse dille.

Vragen rond dit bericht?

Of wilt u meer weten?

Contacteer me