Halloumiburger
- alle
- recepten
Over fast food gesproken… Een volwaardige én héérlijke burger in no time op jouw bord.
Ingrediënten (2 personen):
– 1/2 grote aubergine
– 150g halloumi
– zwarte peper
– 1 eetlepel olijfolie
– 2 volkoren keizerbroodjes
– 1 grote eetlepel humus natuur
– 2 handjes rucola
– 2 eetlepels granaatappelpitjes
Bereiding:
– Was de aubergine.
– Snijd de aubergine en halloumi in plakken van 0,5 cm dik.
– Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grillpan op matig vuur.
– Grill de aubergine en de halloumi gedurende 2 minuten aan weerszijden, zodat deze goudbruin kleuren.
– Kruid de aubergine en halloumi met zwarte peper naar smaak.
– Snijd de keizerbroodjes doormidden.
– Bestrijk telkens één zijde met humus, gevolgd door een handje rucola, enkele plakjes aubergine, halloumi en een eetlepel granaatappelpitjes.
– Bedek het broodje met de andere helft.
– Serveer met een salade van de overige aubergine, rucola en granaatappelpitjes.