Gele curry met scampi’s
- alle
- recepten
Een milde maar bovenal lekkere groentecurry met scampi’s!🍤
Ingrediënten (4 personen)
– 3 eetlepels olijfolie of wokolie
– 36 scampi’s
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode paprika
– 1 broccoli
– 1 courgette
– 1 cm gember, vers
– 400 ml magere kokosmelk uit blik/brik
– 2 theelepels currypasta (gele curry)
– ± 200g volkoren rijst, ongekookt
– peper, zout, currypoeder, kurkuma, paprikapoeder, komijnpoeder
Bereiding
– Verhit de olie in een wokpan en bak de scampi’s gedurende 1 minuut aan weerszijden. Kruid de scampi’s met peper, zout en currypoeder. Haal de scampi’s vervolgens uit de pan en houd ze apart.
– Breng water aan de kook en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
– Was en snijd de groenten. Snijd de ui in blokjes, de broccoli in kleine roosjes, de paprika in reepjes en de courgette in halve maantjes.
– Stoof de ui aan in de gebruikte olie van de scampi’s. Pers de look en voeg toe samen met de currypasta en laat even stoven. Blus vervolgens met de kokosmelk.
– Voeg de broccoli en courgette toe en laat gedurende 5 minuten pruttelen.
– Snijd of rasp de gember fijn en voeg eveneens toe.
– Breng het geheel op smaak met peper, kurkumapoeder, currypoeder, paprikapoeder en een beetje komijnpoeder.
– Voeg vervolgens de paprikareepjes toe en laat de curry nog 5 minuten verder koken.
– Voeg als laatste de scampi’s opnieuw toe en haal de curry van het vuur.
– Dresseer de curry met rijst.