3 feestelijke aperitiefhapjes
- alle
- recepten
Met de feestdagen in het vizier kunnen deze 3 eenvoudige maar verrassende hapjes van pas komen! 🎄✨
➡️ Glaasje met bloemkoolmousse en garnaaltjes
➡️ Blini met zalmforel eitjes
➡️ Feestelijke geitenkaasballetjes met granaatappel en pistache
Ingrediënten (8 glaasjes):
– 500g bloemkoolroosjes
– 100ml magere room
– 80g garnalen, gepeld
– Enkele sprietjes bieslook
– peper, zout, nootmuskaat
Bereiding:
– Kook de bloemkool gaar en giet vervolgens het water af.
– Mix de bloemkool fijn samen met de room.
– Breng de mousse op smaak met peper, zout en nootmuskaat
– Verdeel de bloemkoolmousse over de glaasjes en werk af met de garnaaltjes en bieslook.
Ingrediënten (16 blini’s):
– 16 blini’s (=1 pak blini’s van Albert Heijn)
– magere roomkaas
– zalmforel eitjes (o.a. te verkrijgen in Albert Heijn)
– dille, vers
– zwarte peper
Bereiding:
– Neem een blini en smeer hierop een royale hoeveelheid roomkaas.
– Voeg een beetje zwarte peper toe.
– Schik 1/2 koffielepel zalmforel eitjes op de roomkaas
– Werk af met een sprietje verse dille.
– Herhaal dit voor de overige blini’s.
Ingrediënten (8-10 stuks):
– 1 buche geitenkaas (=125g)
– 100g granaatappelpitjes
– 30g pistache noten, gepeld
– bieslook naar smaak
– peper naar smaak
– 8à10 gezouten stokjes
Bereiding:
– Verkruimel de buche geitenkaas in een kom en doe er de granaatappelpitjes bij. Meng beide goed onder elkaar (dit gaat volgens mij het makkelijkste met de handen).
– Draai vervolgens 8à10 gelijke balletjes van het kaasmengsel. Je kiest zelf hoe groot je de balletjes maakt.
– Hak de pistache noten en bieslook fijn en doe ze allebei in een apart bordje.
– Rol de balletjes kaas eerst door de bieslook en vervolgens door de gehakte pistache noten.
– Prik door ieder balletje een stokje en werk af met een ‘strikje’ bieslook rond het stokje (zie foto😁)