Ingrediënten (8 glaasjes):

– 500g bloemkoolroosjes

– 100ml magere room

– 80g garnalen, gepeld

– Enkele sprietjes bieslook

– peper, zout, nootmuskaat

Bereiding:

– Kook de bloemkool gaar en giet vervolgens het water af.

– Mix de bloemkool fijn samen met de room.

– Breng de mousse op smaak met peper, zout en nootmuskaat

– Verdeel de bloemkoolmousse over de glaasjes en werk af met de garnaaltjes en bieslook.

Ingrediënten (16 blini’s):

– 16 blini’s (=1 pak blini’s van Albert Heijn)

– magere roomkaas

– zalmforel eitjes (o.a. te verkrijgen in Albert Heijn)

– dille, vers

– zwarte peper

Bereiding:

– Neem een blini en smeer hierop een royale hoeveelheid roomkaas.

– Voeg een beetje zwarte peper toe.

– Schik 1/2 koffielepel zalmforel eitjes op de roomkaas

– Werk af met een sprietje verse dille.

– Herhaal dit voor de overige blini’s.

Ingrediënten (8-10 stuks):

– 1 buche geitenkaas (=125g)

– 100g granaatappelpitjes

– 30g pistache noten, gepeld

– bieslook naar smaak

– peper naar smaak

– 8à10 gezouten stokjes

 

Bereiding:

– Verkruimel de buche geitenkaas in een kom en doe er de granaatappelpitjes bij. Meng beide goed onder elkaar (dit gaat volgens mij het makkelijkste met de handen).

– Draai vervolgens 8à10 gelijke balletjes van het kaasmengsel. Je kiest zelf hoe groot je de balletjes maakt.

– Hak de pistache noten en bieslook fijn en doe ze allebei in een apart bordje.

– Rol de balletjes kaas eerst door de bieslook en vervolgens door de gehakte pistache noten.

– Prik door ieder balletje een stokje en werk af met een ‘strikje’ bieslook rond het stokje (zie foto😁)

Vragen rond dit bericht?

Of wilt u meer weten?

Contacteer me